De kleren maken de man

Moet ik een pak en een das aandoen? Deze vraag wordt ons meer gesteld dan men zou vermoeden. Weinigen hebben echt ervaring met solliciteren en willen niet under- of overdressed zijn op het moment waarop ze misschien de basis leggen naar een cruciale stap in hun carrière.

Hoewel de kledij zelden van doorslaggevend belang is kunnen we er niet om heen dat foute kledij wel degelijk bestaat, al is het maar omdat er spontane associaties optreden bij het zien van sommige outfits. Sommige connotaties zijn duidelijk: iemand die op gesprek gaat voor een operationele functie ( productie, onderhoud, techniek, ... ) loopt best niet gekleed als een "bureautype". Kandidaten die daarentegen regelmatig externe contacten hebben ( receptie, sales, communicatie, ... ) zijn het visitekaartje van het bedrijf en gaan best verzorgd en modieus gekleed. Echter, voor veel functies is het moeilijker te bepalen wat geschikte kledij is en geeft de bedrijfscultuur de doorslag.
De sollicitant die dit goed aanvoelt zal geen streep voor hebben, de sollicitant die dit niet aanvoelt zal zich jammer genoeg in de verkeerde zin onderscheiden.