Assessment Centers

Werft u aan op goed geluk?
Een logisch opgebouwd cv. Een overtuigend sollicitatiegesprek… Aanwerven dan maar? Maar wat weet u écht van die persoon aan de andere kant van de tafel? En is die wel zo goed in zijn vak als hij of zij beweert te zijn?

 

 

Het assessment center

Een verkeerde aanwerving kost u als onderneming tienduizenden euro’s. Ons assessment center helpt u om de juiste mensen aan te werven. En de potentials binnen uw onderneming te ontdekken.

Wacht niet tot de rien ne va plus als het op aanwervingen aankomt. Ons assessment center beoordeelt uw sollicitanten of werknemers op verschillende competentiegebieden. Wij brengen voor u hun sterke en zwakke punten in kaart naargelang de functie of het functieniveau. Zo geven we u per kandidaat inzicht in zijn of haar toekomstig functioneren binnen uw bedrijf. Dat alles gieten we in een duidelijk rapport.

Hoe brengen we de bal aan het rollen?

  1. Intake: we nemen de functie en de bijhorende competentiegebieden grondig door. Deze leggen we ook vast.
  2. Planning: op basis van die competenties stellen we een programma samen. Daarna bepalen we samen een datum voor de testen.
  3. Testen:  we beginnen met een persoonlijkheidstest en een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten. Daarna volgt een reeks oefeningen. We sluiten af met een interview.
  4. Rapport: binnen de drie werkdagen krijgt u een rapport met daarin de scores en uitleg per competentie. En een positief of negatief eindadvies.
  5. Feedback: dat rapport bespreken we met u in detail. Als u dat wilt, overlopen we de scores ook met uw kandidaten

Hierdoor slaat u de bal niet mis. 

  • Wij gebruiken alleen tools waarvan de validiteit en betrouwbaarheid is aangetoond.
  • Twee assessoren koppelen quoteren aan observeren.
  • Bij elke test is minimaal één psycholoog betrokken.
  • We meten elke competentie minstens twee keer.
  • We bundelen alle informatie in een uitgebreid, maar overzichtelijk rapport.

Onze assessment methodiek kreeg het kwaliteitslabel van Federgon. Ze voldoet daarmee aan de strenge normen voor het kwalitatief en betrouwbaar meten van competenties.

Rekruteer op basis van feiten. Sluit het risico op een verkeerde aanwerving uit. Verhoog uw kansen op de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Wij helpen u daarmee.

EVERYBODY IS A GENIUS, BUT IF YOU JUDGE A FISH BY ITS ABILITY TO CLIMB A TREE, IT WILL LIVE ITS WHOLE LIFE BELIEVING IT IS STUPID.

Meer info?

Contacteer Sophie Bijnens op 011 30 35 00 of sophie.bijnens@motmansenpartners.be

“De manier waarop ze zaken aanpakken.Tenneco is een veeleisend bedrijf. We leggen de lat hoog en dat verwachten we ook van onze partners. Daarnaast apprecieer ik het waardevolle advies van M&P waar je echt iets aan hebt en mee aan de slag kan. Verder hebben we ook een heel open vertrouwensrelatie. Als er al eens iets mocht zijn, dan wordt daar onmiddellijk gehoor aan gegeven. Tot slot kennen wij als bedrijf in de automotive sector een hoge ‘sense of urgency’. En ook daar weet M&P heel goed op in te spelen. Ik moet hoogstens een week wachten op een assessment en dat apprecieer ik heel erg. Verder heb ik één contactpersoon Sophie, die altijd bij de assessments aanwezig is. Dat betekent dat ze telkens kandidaten op dezelfde manier beoordeelt. Zij kent de organisatie heel goed, waar we voor staan en wat we nodig hebben. En dat betekent een meerwaarde als we een definitieve keuze moeten maken.” - Eva Bruyninkx, HR Supervisor Tenneco