Development Centers

Wordt iemand manager omdat hij of zij genoeg kilometers op de teller heeft? Of is daar meer voor nodig? Weet u in welk kantoor de toekomstige jackpot van uw bedrijf zich bevindt? En zit iedereen binnen uw organisatie wel op de juiste plaats?

Het development center

Uw bedrijf heeft een langetermijnvisie. Aan u en uw collega’s om die ambities waar te maken. Dat kan alleen maar als u uw mensen laat groeien. Want zo houdt u uw beloftevolle werknemers tevreden én zorgt u ervoor dat al die ervaring optimaal rendeert. Maar dan moet u wel weten wie het in zich heeft om door te groeien. Ons development center helpt u om alles op een rijtje te zetten. Wie heeft wat in zijn of haar mars? Wie heeft én de competenties én de persoonlijkheid? Welke richting kan die persoon uit binnen uw organisatie?

Het development center is in vergelijking tot ons assessment center een breder onderzoek. Het gaat niet alleen competenties ‘afvinken’, maar kijkt naar mogelijke groeipistes en ‘kiemen’ die aanwezig zijn in de kandidaat om te kunnen groeien. Omgekeerd kijken we ook welke richtingen we minder valabel achten. Welke jobs zullen hem of haar energie geven? En welke zullen dat net helemaal niet doen?

Wat gebeurt er als u de hendel overhaalt?

  1. Intake: we bespreken de huidge situatie en uw vraag in meer detail.
  2. Planning: we stellen een programma samen dat de kandidaat op alle mogelijke gebieden uitdaagt. Daarna bepalen we samen een datum voor de testen.
  3. Testen: we beginnen met een persoonlijkheidstest en een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten. Daarna volgt een reeks oefeningen. We sluiten af met een interview.
  4. Rapport: binnen de drie werkdagen krijgt u een rapport met een duidelijk beeld van de huidige competenties én het potentieel. Dat rapport bevat ook ontwikkeladvies en mogelijke loopbaanpistes.
  5. Feedback: dat rapport bespreken we met u in detail. Een uitgebreide terugkoppeling aan de kandidaat zelf is in kader van het ontwikkeltraject ook sterk aanbevolen.

Zo verhogen wij voor u de kans op de jackpot:

  • Wij gebruiken alleen tools waarvan de validiteit en betrouwbaarheid is aangetoond.
  • Onze twee assessoren koppelen quoteren aan observeren.
  • Bij elke test is minimaal één psycholoog betrokken.
  • Er zijn verschillende meetmomenten doorheen de dag waardoor competenties meermaals uitgedaagd worden.
  • We bundelen alle informatie in een uitgebreid, maar overzichtelijk rapport.

Onze assessment methodiek kreeg het kwaliteitslabel van Federgon. Ze voldoet daarmee aan de strenge normen voor het kwalitatief en betrouwbaar meten van competenties.

EVERYBODY IS A GENIUS, BUT IF YOU JUDGE A FISH BY ITS ABILITY TO CLIMB A TREE, IT WILL LIVE ITS WHOLE LIFE BELIEVING IT IS STUPID.

Meer info?

Contacteer Sophie Bijnens op 011 30 35 00 of sophie.bijnens@motmansenpartners.be