Leadership Center

Hoe maakt u uw (toekomstige) managers sterker? Verspreidt u uw chips op goed geluk over verschillende opleidingen, workshops en coachings? Of zet u gericht in op de soft en hard skills die er écht toe doen? Wij helpen u inzicht te krijgen in de sterktes en werkpunten van uw managers.

Het leadership center

Uw managers zijn de sleutelfiguren binnen uw onderneming. Ze brengen heel wat vak-expertise aan tafel, laten hun afdeling draaien, maken de mensen onder hen beter, en dragen zo rechtstreeks bij tot het succes van uw onderneming. Maar wie maakt uw managers sterker? Want wanneer zij groeien in hun rol, kan ook uw bedrijf groeien.

Managers staan uiteraard sterk in hun eigen vakgebied. Toch verwacht u meer van hen. Ze zijn niet alleen vakexpert, maar moeten ook kunnen leiding geven en een visie ontwikkelen: analyseren, interpreteren, omgaan met anderen, presenteren, ondersteunen, organiseren, conceptualiseren, beslissen…

Het is onmogelijk om overal even goed in te zijn. Maar hoe weet u waar uw manager staat in zijn ontwikkeling? En op welke vlakken hij nog hulp kan gebruiken? Precies dat is het doel van ons leadership center. Wij helpen u om zicht te krijgen op het leiderschap van uw manager of uw team, in de meest brede zin van het woord. Welke stijl heeft hij? Wat loopt al goed? Waar zit het potentieel? Aan de hand van een persoonlijkheidstest, een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten én een reeks interactieve oefeningen, leggen ze alles op tafel. Zodat u gericht kan inzetten.

Hoe helpen wij u gericht inzetten?

  1. Intake: we leren uw bedrijf graag beter kennen zodat we zicht krijgen op wat u verwacht van uw manager(s).
  2. Testen: we beginnen met een persoonlijkheidstest en een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten. Daarna volgen oefeningen en interactieve rollenspelen rond management en met een sterke focus op leiderschap. We sluiten af met een motivatie- en competentiegericht interview.
  3. Rapport: binnen de drie werkdagen krijgt u een rapport met een duidelijk beeld van de sterke en de werkpunten. Dat rapport bevat een uitgebreid managementprofiel waar u meteen mee aan de slag kan.
  4. Feedback: dat rapport bespreken we met u in detail. Standaard koppelen we ook uitgebreid terug naar de manager zelf. En als u dat wilt, stippelen we ook een vormingstraject op maat uit.

Zo verhogen wij uw winstkansen

  • We bouwen op meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van managers.
  • Onze tools zijn gevalideerd op basis van academisch onderzoek.
  • Wij geven u en uw managers meer inzicht in hun kunnen.
  • Onze assessoren zijn ervaren masters in de psychologie.
  • Ons leadership center is gekaderd in een multidisciplinaire aanpak. Daarvoor rekenen we op actief partnership met kwalitatieve coachen en experten op vlak van leiderschap.

Onze methodiek is bekroond met het kwaliteitslabel van Federgon. Ze voldoet daarmee aan de strenge normen voor het kwalitatief en betrouwbaar meten van competenties.

Meer info?

Contacteer Sophie Bijnens op 011 30 35 00 of sophie.bijnens@motmansenpartners.be