Onze methodieken

Elke vacature heeft iets uniek. Daarom doen wij bij Motmans & Partners voor elke Werving & Selectie een grondige intake met een analyse van de context, de sector en de toestand op de arbeidsmarkt. Dit resulteert in een voorstel op maat, met een plan van aanpak dat de kans op succes maximaliseert en de kost voor onze klant zo laag mogelijk houdt.
De basismethodiek van elke rekruteringsopdracht is opgebouwd uit één of meerdere van de volgende elementen:

Adverteren

De meeste functies, maar zeker niet alle, lenen zich goed om te adverteren. Zo bereiken we vooral de actief zoekende.

Door onze partnerships met de media, zowel regionaal als nationaal, kunnen wij onze klanten niet alleen voordelige tarieven bieden, maar kunnen wij ook extra visibiliteit genereren.Voor sterk sector- of vakgerelateerde beroepen kan de combinatie met gespecialiseerde media in overweging genomen worden.

Multichannel aanpak

Het is belangrijk om aanwezig te zijn op de meest relevante kanalen, niet bij elke functie is het aangewezen om offline te adverteren. Wij geloven daarom in een multichannel benadering waarbij we case per case kijken naar de meest relevante kanalen om op die manier de juiste mensen te bereiken. Zo kan de klant kiezen om zowel off- als online te adverteren, zo bereiken we de meest relevante doelgroep voor de specifieke noden van de klant.

 

Database

In de krapte van de arbeidsmarkt is het aangewezen om ook te zoeken via publieke of onze eigen database(s). En niet te vergeten de social media. Op deze manier bereiken wij grote groepen (latent) werkzoekenden die zorgvuldig geselecteerd zijn op het vlak van opleiding, ervaring en andere functiespecifieke vereisten. Ook schoollijsten zijn een interessante aanvullende rekruteringstool wanneer doorgedreven ervaring geen must is.   Tevens mogen we het uitgebreid netwerk van Motmans & Partners niet vergeten! Door onze lokale verankering en historiek hebben wij een zeer goede voeling met de arbeidsmarkt, haar sectoren en de personen die daarin een prominente plaats innemen.

Direct search

Er kunnen goede redenen zijn om actief en tegelijkertijd discreet mensen te benaderen via het uitgebreid netwerk van Motmans & Partners. Bij een direct search moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en is nauwe communicatie essentieel, enerzijds om geen schade te berokkenen aan de relaties van de opdrachtgever, anderzijds om vanuit een partnership samen tot creatieve denkpistes te komen. Wij kunnen eveneens ondersteunen in delen van het selectieproces of oplossingen op maat uitwerken.