Succession Center

Het is een stuk van uw leven. U staat ermee op en gaat ermee slapen. Nu is het moment daar om uw bedrijf over te laten. Maar met wie heeft uw levenswerk het meeste kans op slagen? Wie haalt het maximale uit de kaarten die u hem in handen geeft? Kortom: naar wie schuift u uw chips door?

Het sucession center

Het plannen van uw bedrijfsopvolging is van cruciaal belang. Want het is méér dan een vervangingsvraagstuk. U wilt een opvolger die uw bedrijf waard is. Die instinct koppelt aan weloverwogen beslissingen. Die weet wanneer hij moet bluffen. Die tijdig beseft wanneer hij zijn hand heeft overspeeld.

Maar hoe kiest u aan een tafel vol met kanshebbers die ene winnaar eruit?

Door eerst te kijken wie hiervoor in aanmerking komt. En samen met ons te analyseren welke key functies aanwezig zijn binnen uw onderneming.

In ons succession center beoordelen we uw kandida(a)t(en) op verschillende competentiegebieden. Toetsen we alle vaardigheden af die samenhangen met de vereiste key functies. Van daaruit geven we een duidelijk advies rond inzetbaarheid en potentieel. Dit alles vanuit onze specifieke expertise in familiebedrijven.

Hoe onderscheiden we de winnaars van de bluffers?

 1. Intake: we leren uw bedrijf graag beter kennen zodat we zicht krijgen op de key functies en de bedrijfscultuur.
 2. Planning: we stellen een programma samen dat de kandidaat uitdaagt op managementniveau. Daarna bepalen we samen een datum voor de testen.
 3. Testen: we beginnen met een persoonlijkheidstest en een onderzoek dat peilt naar de capaciteiten. Daarna volgen oefeningen rond management en leiderschap. We sluiten af met een motivatie- en competentiegericht interview.
 4. Rapport: binnen de drie werkdagen krijgt u een rapport met een duidelijk beeld van de huidige competenties én het potentieel. Dat rapport bevat ook ontwikkeladvies én een uitgebreid managementprofiel waar u meteen mee aan de slag kan.
 5. Feedback: dat rapport bespreken we met u in detail. Standaard koppelen we ook uitgebreid terug naar de kandidaat zelf.

Zo verhogen wij uw winstkansen

 • We bouwen op meer dan 20 jaar ervaring in familiebedrijven.
 • Onze tools zijn gevalideerd op basis van academisch onderzoek in samenwerking met familiebedrijven.
 • Overdracht binnen een familiebedrijf ligt gevoelig. Wij objectiveren de vaak gevoelige thema’s die zo’n overdracht met zich meebrengt.
 • Wij werken uiterst discreet en kunnen kandidaten in een constructieve setting zichzelf beter leren kennen.
 • Onze assessoren zijn ervaren masters in de psychologie, die thuis zijn in het thema familiebedrijven.
 • Het succession center kan gekaderd worden als onderdeel van een successietraject. Daarbij gaan wij voor een multi-disciplinaire aanpak. Daarvoor rekenen we op actief partnership met experten in de verschillende vakgebieden zoals Van Havermaet, Deloitte, Monard Law en KBC.

Onze assessmentmethodiek is bekroond met het kwaliteitslabel van Federgon. Ze voldoet daarmee aan de strenge normen voor het kwalitatief en betrouwbaar meten van competenties.

Meer info?

Contacteer Sophie Bijnens op 011 30 35 00 of sophie.bijnens@motmansenpartners.be