Liesbeth Vandenrijt

Partner/Managing Director

Liesbeth Vandenrijt (°1972) is Licentiaat in de Psychologie, optie arbeids-, organisatie- en gemeenschapspsychologie. Aan de Katholieke Universiteit Leuven behaalt zij tevens het diploma geaggregeerde voor het hoger onderwijs.

De eerste 10 jaar van haar loopbaan is zij actief binnen HR-consultancy.

Zij leidt verschillende projecten binnen de privé- en publieke sector op vlak van rekrutering en selectie, assessment & development, outplacement en training en coaching.

Van daaruit stapt zij naar de gezondheidssector, een sector die haar vanuit haar ervaring als consultant bijzonder boeit. Als personeelsdirecteur in een psychiatrisch zorgcentrum is zij verantwoordelijk voor het uittekenen van het personeelsbeleid en coördineert zij een project om de samenwerking tussen artsen en management te bevorderen.

Ondertussen voltooit zij haar General Management opleiding aan Vlerick.

Als financieel-administratief directeur in een algemeen ziekenhuis is zij vervolgens verantwoordelijk voor het beleid en het aansturen van het ‘middelen’ departement met 4 afdelingen: personeel, financiën, facilities en ICT.

In 2007 vervoegt zij als eerste partner Motmans - Van Havermaet, zij leidt de afdelingen HR-beleid, Talent Management en Loopbaanbegeleiding. Tot slot is zij erkend burn-out coach.

Sinds 2016 is zij partner bij Motmans & Partners en neemt ze de rol op als managing director.

Extra-professioneel was zij verbonden aan EHSAL als gastdocent en is zij coauteur van het boek ‘De niet-familiale CEO in het familiebedrijf’. Samen met UHasselt deed zij heel wat onderzoek naar de DNA van de ondernemer en de familiale overdracht.

liesbeth.vandenrijt@motmansenpartners.be

Liesbeth Vandenrijt aan het woord:

https://youtu.be/QinmHijZu4Q