Erik Colemonts

Partner

 

Erik Colemonts behaalde een Master in de Letteren en Wijsbegeerte aan de universiteit van Leuven, een theoretische bagage die hij aanvulde met diverse opleidingen rond economie, bedrijfsvoering en leiderschap. 

Professioneel bouwde Erik een carrière uit in senior management posities in internationale B2B omgevingen zoals ArcelorMittal en Harte-Hanks. Zijn daaropvolgende ervaring bij een provinciaal milieulabo en onderzoeksinstituut, dat hij ondersteunde bij de overgang naar een marktgedreven profit organisatie, bevestigde Erik in zijn overtuiging dat niets anders dan de menselijke factor het échte verschil maakt.

Dit leidde een overstap in naar de HR business consultancy, waarin Erik gedurende 10 jaar actief was voor een internationale speler. Hij was er verantwoordelijk voor de Vlaamse vestigingen. Hij zette het bedrijf onder meer in Limburg op de kaart als grootste challenger van Motmans & Partners, de organisatie waar hij sinds 2017 deel van uitmaakt als partner.

Erik is lid van verscheidene adviesraden. Hij wordt vaak gevraagd als gastspreker rond people management en leiderschap. Hij is al vele jaren actief lid van professionele netwerken en werkgroepen, bijvoorbeeld bij lokale werkgeversorganisaties zoals Voka en VKW.

Erik is gespecialiseerd in business analyses, leiderschapsontwikkeling, executive search en advies, management audit, sales en business transformatie en team coaching. Hij heeft een uitgebreide lokale en internationale executive ervaring in verschillende sectoren (zowel privé als publiek, zowel bij multinationals als in lokale KMO's), gaande van Industrial Products & Manufacturing (metaal, voeding ...) over Automotive, Logistiek, Kleinhandel en meer. De kern van Eriks toegevoegde waarde is een scherpe analyse, een pragmatische oplossing en een sterk ownership bij de uitvoering.

erik.colemonts@motmansenpartners.be