Joke Otté

Senior HR Consultant 

Joke Otté behaalt in 2002 haar diploma Arbeids – en organisatiepsychologie aan de VUB. Haar thesis over ‘gezinsvriendelijke extralegale voordelen’ wordt bekroond met de ‘Golden Schelstraete & Desmedt award’ omwille van het – toen – innoverende onderwerp en verhelderende onderzoek. Ze zet nadien haar studies verder aan de Antwerp Management School en behaalt er een Master in Management.

Na een eerste werkervaring in online marktonderzoek, gaat ze van start als consultant bij een HR dienstverlener. Daar legt ze de fundamenten op vlak van rekrutering, selectie en assessments & development centers.  Naast de meer klassieke trajecten werkt ze ook “inhouse” bij verschillende klanten om het rekrutering – en selectieproces op punt te zetten. Na enkele jaren zet ze intern de stap naar ruimere HR consultancy en wordt ze KMO HR Consultant. Ze werkt samen met de klant projecten uit rond loonbeleid & flexibel verlonen, teamdynamiek, competentiemanagement, missie – visie en cultuur. Steeds met een realistisch pragmatische aanpak op maat van de behoeften en mogelijkheden van de klant.

Na een periode van 11 jaar maakt ze de overstap naar een interne rol als HR-talent manager bij een groothandel in bouwmaterialen. Daar ervaart ze HR vanuit de praktijk. Ze geeft er invulling aan de nieuwe rol van HR binnen een KMO-omgeving. De focus legt ze op de medewerkers en hun werkgeluk. Intern talent in kaart brengen, talent aantrekken, onboarding, cultuur en interne werking zijn een greep uit de projecten waar zij de afgelopen  2 jaren aan werkte.

In februari 2018 maakt zij de overstap naar Motmans & Partners. Ze start er als senior consultant in het kantoor te Antwerpen. Samen met Eric Meyers en de toekomstige nieuwe collega’s zet zij haar schouders onder de uitbouw van het nieuwe kantoor.