Werkgever

Waarom kiezen voor Motmans & Partners

Uw Werving & Selectie in goede handen

Senioriteit

Binnen Werving & Selectie werken wij enkel met ervaren adviseurs, die meerdere jaren expertise kunnen voorleggen, waardoor u als klant mag rekenen op volwaardige gesprekspartners die uw business begrijpen en vacatures in de diepte kunnen doorgronden. Een must voor uw en onze geloofwaardigheid bij het rekruteren van hogere bedienden tot directieleden.

Maatwerk

Bij Motmans & Partners is de specifieke behoefte van elke klant ons uitgangspunt. Wij leveren geen standaardoplossingen, maar hebben wel voor elk probleem een antwoord, een aanbod op maat, dat varieert van regiewerk ( advies bij het opstellen van vacatureteksten, begeleiden van selectiegesprekken bij klanten, gebruik van onze wervingstools, … ) tot het oplossen van volledige werving- en selectievraagstukken.

Professionaliteit

Als intermediair tussen de klant en de kandidaten neemt Motmans & Partners een unieke rol in met bijhorende verantwoordelijkheden en ethiek. Wij informeren kandidaten op een objectieve manier, klanten krijgen genuanceerde rapporten over kandidaten, met duidelijk advies, waarvoor elke HR-adviseur kan terugvallen op een sterk normgevoel dat doorheen de jaren is opgebouwd.

Persoonlijke aanpak

Kandidaten die op een vacature reageren en tijd vrijmaken om met ons in gesprek te gaan, hebben recht op persoonlijke feedback en verdienen meer dan een standaard briefje. De HR-adviseurs van Motmans & Partners maken zich dan ook sterk elke sollicitant die op interview is geweest, op de hoogte te houden van de stand van zaken in de procedure en genomen beslissingen persoonlijk toe te lichten.

Unieke tools

De tools die door ons gebruikt worden in het rekruteringsproces zijn zorgvuldig uitgezocht en op maat van de behoefte van de klant. Omdat het mediabudget een belangrijke kostenplaat is, moet men er bewust mee omgaan. Motmans & Partners biedt klanten voordelige mediapakketten aan en geeft uw vacatures dat extraatje, waardoor de visibiliteit nog verhoogt.

Garantie

Kwaliteit is ons handelsmerk. Daarom raden wij aan om (eind)kandidaten altijd een assessment- of development center te laten doorlopen. Zo krijgt u als klant een goede sterkte - zwakte analyse die u in staat stelt om kandidaten optimaal verder te begeleiden en een succesvolle integratie te realiseren. Aan een positieve assessment evaluatie in een selectieprocedure koppelen wij effectief een garantie van 6 maanden.

Multidisciplinaire aanpak

Soms hebt u in het kader van Werving & Selectie nood aan bijkomende dienstverlening. Hoe zit het met expats, kan men werken via een managementvennootschap en hoe deze oprichten, ondersteuning in loonoptimalisatie of het opmaken van contracten… Hiervoor werken we samen met een ervaren en betrouwbare partner die deze juridische vraagstukken voor u oplost.