Werkgever

Waarom kiezen voor Motmans & Partners

Uw Werving & Selectie in goede handen

.

Senioriteit

Binnen Werving & Selectie werken wij enkel met ervaren adviseurs, die meerdere jaren expertise kunnen voorleggen, waardoor u als klant mag rekenen op volwaardige gesprekspartners die uw business begrijpen en vacatures in de diepte kunnen doorgronden. Een must voor uw en onze geloofwaardigheid bij het rekruteren van hogere bedienden tot directieleden.

Maatwerk

Bij Motmans & Partners is de specifieke behoefte van elke klant ons uitgangspunt. Wij leveren geen standaardoplossingen, maar hebben wel voor elk probleem een antwoord, een aanbod op maat, dat varieert van regiewerk ( advies bij het opstellen van vacatureteksten, begeleiden van selectiegesprekken bij klanten, gebruik van onze wervingstools, … ) tot het oplossen van volledige werving- en selectievraagstukken.

Professionaliteit

Als intermediair tussen de klant en de kandidaten neemt Motmans & Partners een unieke rol in met bijhorende verantwoordelijkheden en ethiek. Wij informeren kandidaten op een objectieve manier, klanten krijgen genuanceerde rapporten over kandidaten, met duidelijk advies, waarvoor elke HR-adviseur kan terugvallen op een sterk normgevoel dat doorheen de jaren is opgebouwd.

Persoonlijke aanpak

Kandidaten die op een vacature reageren en tijd vrijmaken om met ons in gesprek te gaan, hebben recht op persoonlijke feedback en verdienen meer dan een standaard briefje. De HR-adviseurs van Motmans & Partners maken zich dan ook sterk elke sollicitant die op interview is geweest, op de hoogte te houden van de stand van zaken in de procedure en genomen beslissingen persoonlijk toe te lichten.

Garantie

Kwaliteit is ons handelsmerk. Daarom raden wij aan om (eind)kandidaten altijd een assessment- of development center te laten doorlopen. Zo krijgt u als klant een goede sterkte - zwakte analyse die u in staat stelt om kandidaten optimaal verder te begeleiden en een succesvolle integratie te realiseren. Aan een positieve assessment evaluatie in een selectieprocedure koppelen wij effectief een garantie van 6 maanden.

Multidisciplinaire aanpak

Soms hebt u in het kader van Werving & Selectie nood aan bijkomende dienstverlening. Hoe zit het met expats, kan men werken via een managementvennootschap en hoe deze oprichten, ondersteuning in loonoptimalisatie of het opmaken van contracten… Hiervoor werken we samen met een ervaren en betrouwbare partner die deze juridische vraagstukken voor u oplost.

YOU DON'T BUILD A BUSINESS. YOU BUILD PEOPLE AND THEN PEOPLE BUILD THE BUSINESS.


"Van bij het begin klikte het erg goed met hen, omdat ze zich onmiddellijk konden inleven in ons bedrijf en onze noden aanvoelden. In een snel tempo slaagden ze erin om de juiste mensen te vinden. Mensen die kunnen leidinggeven zonder macht. Net omdat er gestreefd wordt naar een vlakke structuur. Belangrijk ook was dat onze nieuwe projectleiders nog extra potentieel zouden bezitten, zodat ze kunnen doorschuiven, mocht die mogelijkheid zich aandienen. Het aantal geselecteerde kandidaten was vrij beperkt, en de meeste waren afkomstig uit de regio. In het geval dat er niemand geschikt gevonden was, reageerde het team van Motmans & Partners erg snel: er werd meteen opnieuw een advertentie geplaatst en de databases werden verder uitgespit. Nu hebben we een tiental projectleiders, die tewerkgesteld zijn in onze vestigingen in Oevel, Oostende, Sint-Gillis-Waas en Wallonië. Uiteindelijk is ook de nieuwe COO via Motmans & Partners aangeworven. Sinds hij aan boord is, vaart het bedrijf door een rustiger water en hij is inmiddels doorgegroeid tot Managing Director Smet Jet Belgium.” - Philip Smet, CEO Smet Jet