Zaakvoerders

Geert Motmans

Geert start zijn carrière als stafmedewerker van het hoofd personeelszaken in een UZ. Op 25-jarige leeftijd wordt hij personeelsdirecteur van de Groep Kumpen, waar hij ruim 11 jaar met beide voeten in de praktijk stond van een grote familiale KMO (de laatste 3 jaar als medebestuurder). Daarna is hij bij een rekruteringskantoor verantwoordelijk voor regio Hasselt en Antwerpen en maakt hij deel uit van het nationale directieteam. Met de stap naar zijn eigen bedrijf is de cirkel rond en kunnen beide ervaringen optimaal benut worden. Ook de medewerkers van Motmans & Partners staan al meerdere jaren in het HR-veld. We staan dus garant voor een matuur advies.

Liesbeth Vandenrijt

De eerste 10 jaar van haar loopbaan is zij actief binnen HR-consultancy. Zij leidt verschillende projecten binnen de privé- en publieke sector op vlak van rekrutering en selectie, assessment & development, outplacement en training en coaching. Van daaruit stapt zij naar de gezondheidssector, Als personeelsdirecteur in een psychiatrisch zorgcentrum is zij verantwoordelijk voor het uittekenen van het personeelsbeleid en coördineert zij een project om de samenwerking tussen artsen en management te bevorderen. Sinds 2007 leidt zij als managing director bij Motmans & Partners de afdelingen HR-beleid, Talent Management en Loopbaanbegeleiding. Tot slot is zij erkend burn-out coach.

Erik Colemonts

Erik Colemonts (1962°) behaalde een Master in de Letteren en Wijsbegeerte aan de universiteit van Leuven, een theoretische bagage die hij aanvulde met diverse opleidingen rond economie, bedrijfsvoering en leiderschap. Professioneel bouwde Erik een carrière uit in senior management posities in internationale B2B omgevingen zoals ArcelorMittal en Harte-Hanks. Zijn daaropvolgende ervaring bij een provinciaal milieulabo en onderzoeksinstituut, dat hij ondersteunde bij de overgang naar een marktgedreven profit organisatie, bevestigde Erik in zijn overtuiging dat niets anders dan de menselijke factor het échte verschil maakt. Dit leidde een overstap in naar de HR business consultancy, waarin Erik gedurende 10 jaar actief was voor een internationale speler. Hij was er verantwoordelijk voor de Vlaamse vestigingen. Hij zette het bedrijf onder meer in Limburg op de kaart als grootste challenger van Motmans & Partners, de organisatie waar hij sinds 2017 deel van uitmaakt als partner.